Devamı
    Ana SayfaYaşamSağlıkÇok fazla güneş aldıktan saatler sonra cildiniz neden renk değiştirir?

    Çok fazla güneş aldıktan saatler sonra cildiniz neden renk değiştirir?

    Yanmayı sadece duşa girdiğinizde mi görmeye ve hissetmeye başlıyorsunuz? Yeni bir araştırmada, vücudunuzun pigmentasyondan önce cilt hücrelerinin DNA’sını onarmaya öncelik verdiği için ortaya çıkıyor.

    Bunun kulağa nasıl geldiğini biliyoruz, ancak kendinize bir iyilik yapın ve okumaya devam edin: Güneşe maruz kaldıktan yalnızca birkaç saat sonra, cildiniz renk değiştirmeye başlayacak ve bununla birlikte güneş yanığının diğer tüm yan etkileri de ortaya çıkacaktır. ağrı ve rahatsızlık.

    Bu neden oluyor? Keşke cildimiz güneşe aşırı maruz kaldığında hemen renk değiştirebilseydi, güneşte geçirdiğimiz süreyi azaltabilir ve kendimizi istenmeyen yan etkilerden koruyabilirdik.

    Moleküler Genetik Anabilim Dalı’ndan Prof. Carmit Levy ve doktora adayı Nadav Elkoshi liderliğinde Tel Aviv Üniversitesi, Wolfson Tıp Merkezi, Weizmann Bilim Enstitüsü, California Üniversitesi ve Paris-Saclay Üniversitesi’nden araştırmacılarla işbirliği içinde yürütülen yeni bir çalışma ve Tel Aviv Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki biyokimya, bu sezgilere aykırı fenomenin nedenini ortaya koyuyor.

    “Bronzlaşma olayının neden vücut güneşe maruz kaldığında hemen değil, belirli bir gecikmeden sonra meydana geldiğini keşfettik. DNA onarım mekanizmasının hücredeki diğer tüm sistemlerden öncelikli olduğu ve geçici olarak baskıladığı ortaya çıktı. pigmentasyon mekanizması”

    Uzmanlar şöyle açıklıyor: “Cildi zararlı UV radyasyonundan korumak için tasarlanmış iki mekanizmamız var. onu gelecekte radyasyona maruz kalmaktan koruma amacı ve bu esas olarak bronzlaşmadır.

    “Araştırmamızda bronzlaşma olayının neden vücut güneşe maruz kaldığında hemen değil, belli bir gecikmeden sonra meydana geldiğini keşfettik. DNA onarım mekanizmasının vücuttaki diğer tüm sistemlerden öncelikli olduğu ortaya çıktı. hücre ve pigmentasyon mekanizmasını geçici olarak baskılar. Ancak hücreler, genetik bilgiyi ellerinden gelen en iyi şekilde onardıktan sonra, gelişmiş bir şekilde melanin üretmeye başlarlar.”

    “Önemli olan genetik bilgiyi mutasyonlardan korumaktır, bu nedenle güneşten gelen radyasyona maruz kalma sırasında hücre içinde DNA onarım mekanizması önceliklidir. Daha önceki araştırmalarımızda, DNA adı verilen bir proteinin oluştuğunu göstermiştik. Maruz kalma sırasında aktif olan MITF, derinin iki koruyucu mekanizmasının düzenleyicisidir.

    ilginizi çekebilir :  Meyvelerin faydaları

    Burada, DNA onarımında kilit rol oynayan ATM adlı bir proteinin, hücrenin radyasyona maruz kaldıktan sonra mutasyon olmadan hayatta kalma şansını en üst düzeye çıkarmak için onarım mekanizmasını harekete geçirdiğini ve pigmentasyon mekanizmasını geçici olarak baskıladığını gösteriyoruz. Teorimiz, radyasyona maruz kaldıktan birkaç saat sonra gerçekleşen onarım zirvesine ulaşana kadar bir sistemin diğer sistemi susturması ve ancak o zaman pigment üretim mekanizmasının devreye girmesidir.”

    Sponsor
    Yapıyoruz
    Yapıyoruz
    Elinden geldiği kadar sizlere burada çeşitli bilgiler hazırlayıp sunacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bunlarıda Okuyabilirsiniz